TEXTILES
       
     
d c.jpg
       
     
d8.jpg
       
     
d d.jpg
       
     
d e.jpg
       
     
d1.jpg
       
     
d g.jpg
       
     
d h.jpg
       
     
d b.jpg
       
     
d a.jpg
       
     
TEXTILES
       
     
TEXTILES

The aim of the design was to produce an elegant and highly functional building. It consists of two parallel zones, one for office use and the second for storage. Sustainability and rationality were two key elements of the design. The structure is located in Metamorphosi and it is made out of steel covered externally with aluminum insulating panels. The shading of the building's facades is achieved with the use of a horizontal louvers system. Their movement is adjusted automatically with the use of sensors that monitor the sun's position. At the front side of the plot and along the building's main facade there is an outdoor water pool providing passive cooling during summer and working as an emergency water tank in case of a fire.

Design - Construction: 2000 - 2001

d c.jpg
       
     
d8.jpg
       
     
d d.jpg
       
     
d e.jpg
       
     
d1.jpg
       
     
d g.jpg
       
     
d h.jpg
       
     
d b.jpg
       
     
d a.jpg